HEMINGVEJ STARAC I MORE PDF

: Starac i more () by Ernest Hemingvej and a great selection of similar New, Used and Collectible Books available now at great . Ernest Hemingvej – Starac i more. likes. Book. Ernest Hemingvej – Starac i more. Book. people like this topic. Want to like this Page? Sign up for. Posts about Ernest Hemingvej Starac i more written by Danijela WorldGlimpses.

Author: Tojashura Kagamuro
Country: Bahrain
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 8 January 2011
Pages: 45
PDF File Size: 20.12 Mb
ePub File Size: 3.52 Mb
ISBN: 184-9-26178-995-9
Downloads: 82135
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tojahn

Sada smo, od podneva vezani riba i ja.

Ona je moj imetak. Ali, hvala bogu, one nisu tako inteligentne kao mi koji ih ubijamo; mada su plemenitije i sposobnije. Ribice su bile imune protiv toga otrova. Sada je bio spreman.

Starac i more – Ernest Hemingvej – Google Books

Ako odspavam dvadeset minuta ili pola sata, dosta hemingveh. Jeo ih je tokom cijeloga maja da bi se u septembru i oktobru mogao ponijeti s velikim ribama.

  HORNER SENDROMU PDF

Dalje od svih ljudi na svijetu. Ali dvaput je osjetio vrtoglavicu i nesvjesticu — a to ga je zabrinjavalo. Srknuo je samo malo vode.

I nikog nema da nam pomogne. Konopac je samo lako ozlijedio ruku. Riba je bila srebrnasta i mirna i ljuljala se na talasima.

Uznemirio sam je, mislio je. Mora da sam bio glup. No, bar je sa mnom jedan prijatelj. Starac je vidio lako nadimanje vode koje prouzrokuju veliki delfini kad idu u potjeru za gonjenim ribama. Dobro bi bilo da imam soli. Please copy and paste this embed script to where you want to embed Embed Script. Ovaj bol mogu podnijeti. nemingvej

Ernest Hemingvej Starac i more | Glimpses of The World

Osim toga, one i ne krvare mnogo. Ali, moram je ubiti. On sklopi ruke i osjeti svoje dlanove. Sad je mogao pustiti da mu klizi preko ruke a da riba ne osjeti ni najmanji trzaj. Sjetio se dana kada je upecao jednog od para marlina. Hetijevo pivo, i moram mu vratiti bocu. A sada, pomisli on, vrijeme je da porazmislim kako da je satrac.

  F30 PPK PDF

Nije htio da gleda svoju ribu.

Ernest Hemingvej Starac i more

Vucite, ruke, mislio je. Zatim dodade, ponekad doista. Ali, jutrom mi zadaje bol. Kompas mu nije bio potreban da odredi gdje se nalazi jugozapad. Moram je pogoditi u srce.

Ernest Hemingvej – Starac i more

Njen cilj je bio da ostane duboko u tamnoj vodi, daleko od svih zamki i prevara i lukavstava. Lik ili Majk Gonzales?

Tih linija nije ni bilo. On baci pogled po moru i osjeti kako je sada sam.