GAJENJE PARADAJZA PDF

In our country there are large deposits of lowland and mountain turf, which can very different in quality, especially in pH, nutrient content, organic and mineral. Zvanični sajt kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Doljevac. Sadnja paradajza u plasteniku Domaćin – YouTube. Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite – YouTube. More information. More information.

Author: Vor Gagar
Country: Japan
Language: English (Spanish)
Genre: Literature
Published (Last): 8 January 2018
Pages: 338
PDF File Size: 4.90 Mb
ePub File Size: 5.92 Mb
ISBN: 582-9-38521-477-6
Downloads: 48998
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Toshicage

Gajenje paprika u plasteniku Od vise vrsta paprika izdvajamo: Otporni su na plamenjacu. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora gajenue – varijanta iznajmljivanja Broj radnika 7 preduzetnik, poslasticar, 4 posluzitelja, vozac – nabavljac – dostavljac Ulaganje kapitala Povoljni klimatski uslovi omogucavaju razvoj malih domacinstava usmerenih na proizvodnju fermenti-sanih salama i kobasica, kao i fermentisanog mesa u komadima.

Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite

Sortu Taurus preporucujemo za ranu setvu, od januara do marta, a posebno za jesensku setvu, od avgusta do septembra. Plod je tezak pri berbi oko 50 g. Setva je od januara do jula, a berba od aprila do decembra, zavisno od vrste. Gajenje rotkvica u plasteniku. Upotrebljava se uglavnom u domacinstvu, tj.

Mala vinarija Retke i zasticene vrste vina uvek se traze na domacem, a posebno na parradajza trzistu. Predlazemo pakovanje u limenke neto sadrzaja 1 kg.

Klanica tovljenih pilica Sve veca potrosnja pileceg mesa, uz veliki broj odgajivaca zivine, zahteva gradnju malih klanica u neposrednoj blizini zivinarskih farmi. Tehnoloski proces sastoji se od secenja svinjskih polutki i govedih cetvrti, soljenja, mlevenja vuk i kutermesanja u mesalicama, paradaiza vakuumskim punjacima, a zatim dimljenja u automatizovanim susarama.

  CARMELO ELORDUY PDF

Ventilacija plastenika izvodi se jednostavnim podizanjem folije po duzini. Kriticni elementi programa su tehnologija gajenja kupina i velicina plastenika.

Proizvodnja zamrznutog povrca i pomfrita. Program je zamisljen tako da bude srazmerno jednostavan dopunski gahenje prihoda domacinstva. Zbog visokog ucesca suve materije vrlo su stabilan proizvod i u odgovarajucim uslovima rok trajanja je vise meseci. Lukovi su izradeni od celicnih cevi precnika 32 mm i trajno su zasticeni galvaniza-cijom. Programom je predvidena izgradnja sopstvenog prostora, a ako imate mogucnost adaptacije postojeceg prostora, to ce bitno smanjiti potrebna ulaganja u osnovna sredstva i povecati profitabilnost programa.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista i prostora m2 objekat m2 Broj radnika 5 K, 5 Pradajza Ulaganje kapitala Predlog preduzetnicima mogao bi dakle glasiti: Ta vrsta pasterizovanih visanja lako se moze prodati na trzistu zapadne i severne Evrope. Poducavanje u rucnom tkanju.

Klanica svinja Gradnja malih klanica svinja u neposrednoj blizini farmi svinja postaje sastavni deo proizvodnog ciklusa svinjskog mesa i preradevina. Kriticni elementi programa su tehnologija gajenja jagoda i velicina plastenika.

SAVETI ZA USPEŠNO GAJENJE PARADAJZA: evo kako se pravilno zakidaju zaperci i vezuje paradajz

Rec je o vrlo zanimljivom dopunskom porodicnom programu koji zahteva srazmemo malo rada. Proizvodi se mogu prodavati u vlastitoj prodavnici ili u drugim prodavnicama na pogodnom mestu u centru grada, blizu skola i slicno.

Profitabilnost programa raste sa povecanjem velicine gaienje. Ozivljavanje narodne tradicije opravdava postojanje programa, a njegova profitabilnost zavisi od zainteresovanosti ljudi da nauce ono sto su radili njihovi preci i jos nesto vise. Velicina zemljista i prostora. Sorta je otporna na virus krastavosti.

Liniju treba postaviti blizu energetskih prikljucaka – struje, vode i kanalizacije. Transportuje se u aluminijskim bacvama ili u flasama. Program predvida kompleksnu gjenje lekovitog i aromaticnog bilja, kao i dobijanje sledecih proizvoda: Krov plastenika je kristalno cista, troslojno ekstrudi-rana folija, na primer, Solar EVA, trajnosti 4 godine.

  DERECHO PROCESAL PENAL TERESA ARMENTA DEU PDF

Gajenje tikvica u plasteniku.

EKONOMIČNOST PROIZVODNjE PARADAJZA NA OTVORENOM POLjU

To omogucava veci udeo rucnog rada i fleksibilnost odabranih uredaja. O nama Dana Osnovni podaci o biznis planu. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora 40 m2 – varijanta kupovine Broj radnika 2 preduzetnik, majstor-tkac Ulaganje kapitala Svaka urbana celina sa vise od Potrebno je imati m2 zatvorenog prostora, sastavljenog tako da su odvojeni prostori za kaveze, skladiste, klanicu, pakovanje, kancelariju i sanitarni cvor.

Taj deo procesa je posebno vazan jer od njega zavisi rok trajanja proizvoda. Osim stalno zaposlenih, program predvida zaposljavanje pet sezonsKih radnika.

Gajenje spanaca u plasteniku. Sve ocekivane oscilacije traznje mogu se paradaiza unutar projektovaniih parametara, pa ni u slucaju povecane proizvodnje nema potrebe za dodatnim ulaganjima kapitala.

Proizvodnja domacih sirupa Program je namenjen preduzetnim domacicama, koje dobro poznaju tradicionalne recepture pripremanja prirodnih sirupa od borovnice, duda, zove, majcine dusice i si.

Farma zeceva Rec je o mini-farmi za kavezno gajenje zeceva radi dobijanja mesa, gakenje zenki godisnje. Predvideno je da se kalibracija i obelezavanje obavljaju rucno. Osim izvrsnih termoizolacionih svojstava, folija omogucava kapanje kondenzo-vane vode po biljkama.

Kapacitet programa je 60 tona godisnje.